Assemblea General, 4 de setembre de 2009

El Consell Comarcal del Montsià va presentar en assemblea general, el passat 4 de setembre, a la Sala Emili Vives d’aquesta Institució, el seguiment de les actuacions del Pla Comarcal de Polítiques de Dones vigent des d’aquest any 2009. Una jornada en la que hi van assistir, la presidenta del Servei d’Atenció a les Persones, Marta Cid, la coordinadora del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), Àngels Castellà i representants de les diverses associacions de dones de la comarca del Montsià.

Aquesta xarxa pretén coordinar totes les actuacions que es fan a la comarca en matèria de polítiques de dones, a més de participar de la taula tècnica per a la creació d’un protocol per a l’abordatge i eradicació de la violència masclista a les Terres de l’Ebre, juntament amb la resta d’agents del territori.

Per això, des d’aquesta xarxa s’està treballant per a la formació en matèria de llenguatge no sexista, coeducació i temes relacionats tant als diferents ajuntaments de la comarca com a nivell d’AMPES i altres associacions.

En matèria d’aplicació dels criteris d’igualtat entre homes i dones al món de l’empresa, s’ha dut a terme un curs d’igualtat dirigit a cinc empreses importants de la comarca, també pel que fa a l’educació s’han dut a terme 4 cursos monogràfics en matèria de prevenció i sensibilització sobre la violència masclista dirigits a l’alumnat dels cursos de monitoratge en el lleure.

En relació a les dones que han estat ateses al SIAD al llarg del 2009, tenim un total de 122 casos nous. Aquest 2009 s’ha iniciat la itinerància del servei de jurista del SIAD, atenent un dijous al mes als municipis de La Ràpita, Alcanar, Sant Jaume, La Sénia, Ulldecona i Santa Bàrbara.